Her får du to lækre og sunde opskrifter på kyllingeretter - lavet af Asta Rasmussen, som er kommunalpolitiker, tidligere lærer og kostvejleder.

Wokstegte grønsager med kylling og ingefær

300 g kyllingebryst
20 g revet, frisk ingefær
2 spsk balsamicoeddike
4 fed presset hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk olivenolie til stegning
250 g gulerødder
250 g knoldselleri
150 g spidskål
1 bdt persille
Lidt salt

Sådan gør du
1. Skær kyllingekødet i tynde strimler.
2. Bland en marinade af ingefær, balsamicoeddike, hvidløg, 1 spsk olivenolie.
3. Vend kødet heri, og lad det marinere, mens de øvrige ingredienser gøres klar.
4. Rens og skær grønsagerne i tynde strimler. Hold kålen for sig selv, da den kun skal svitses i ganske kort tid.
5. Varm wokken godt op, og hæld lidt af olien i. Svits alle grønsagerne lidt efter lidt i ganske kort tid. Tag de grønsager, der skal have længst tid, først. Efterhånden som grønsagerne er svitset, skubbes de op ad siden på wokken.
6. Til slut svitses kødet med marinaden hældt ved. Rør i wokken, så alt er blandet, og server straks. OBS! Wokken skal være meget varm hele tiden. Hold derfor konstant øje med stegningen, og flyt rundt på indholdet.

Tip
Brug efter lyst, kål, gulerod, squash, rødbede, pastinak, persillerod, kinakål, løg, porre osv. Persille, purløg, løvstikke i mindre mængde, basilikum osv. er også velegnede krydderurter. Kartofler egner sig ikke, de brænder nemt på, og champignon afgiver for meget væde.

Meget tynde strimler kød af andre slags er også velegnet til at stege med, men i kort tid og til sidst.

Energi  5136kj / 1223kcal
Energifordeling:
P 32% - F 18% - K 50%

Server retten med godt, groft brød og et drys persille. Gode kartofler, ris eller pasta kan også serveres til.

Kylling i karrysovs
0,75 l kyllingesuppe
Det kogte kød fra kyllingen
Lidt kyllingefedt
1 spsk karry
1,5 hvedemel
1 dl piskefløde
1 æble, ca. 150 g
Salt og peber
Ganske lidt sukker

Tilbehør: Kogte Jasminris. Salat af fintstrimlet spidskål, tynde æblebåde med skræl, ristede græskarkerner og dressing af lidt balsamicoeddike, lidt olivenolie og evt. lidt peber.

1. Rist 30 g græskarkerner på en pande og lad dem køle af.
2. Skræl æblet og skær det i små tern.
3.  2 spsk kyllingefedt hældes i gryden.  Varm det op og kom karry i. Pas på det må ikke blive sort men skal lige skifte farve.
4. Tilsæt melet og bag derefter en sovs op med kyllingesuppen.
5. Tilsæt æblestykkerne og lad sovsen koge ved svag varme 2 min. Tilsæt fløden.
6. Smag til med salt, peber og sukker og tilsæt kyllingekødet. Lad det varme op ved svag varme.
7. Kog ris efter anvisningen på pakken.
8. Mens risene koger og kødet varmes i sovsen, tilberedes salaten.

Tip: Gode danske æbler med en smuk skræl, smager godt og pynter i salaten.

 

tv2.dk forsiden lige nu